Wie ben ik?

Aangenaam kennis te maken!

Mijn naam is Carmen Kleiss en ik ben woonachtig in Roosendaal. Van origine ben ik opgeleid tot toegepast psycholoog. Dit is een relatief nieuwe functie in zowel het onderwijs en de zorg als binnen andere werkvelden. Door deze studie ben ik eigenlijk getraind in het aanleren van vaardigheden die men (zowel jeugd als volwassenen) nodig heeft in de praktijk van alledag. Ik koos ervoor om me middels andere, meer verdiepende opleidingen te specialiseren in de onderwijszorg.

Door werkzaam te zijn in het (voortgezet) onderwijs ben ik bekend met de schoolse gang van zaken. Het is in mijn ervaring niet ongebruikelijk dat er op school of thuis niet altijd voldoende kennis is of mogelijkheden zijn om jongeren op een passende manier te begeleiden. Ik denk daarom ook graag buiten de kaders van het onderwijs mee om voor jongeren toch een passende plek te creëren.

De keuze om een eigen praktijk te starten komt vooral voort uit de gedachte dat ik graag systemisch werk. Ik zie jongeren en hun ouders als gelijkwaardige partners in een veranderingsproces, met ieder zijn eigen ervaringen, krachten en mogelijkheden. Ik geloof in de groeikracht van ieder individu en ik wens dat iedereen uiteindelijk kan genieten van zijn eigen ‘ik’. Wat je namelijk altijd zelf kunt bepalen is de manier waarop je met jezelf en bepaalde situaties omgaat.

Een kind en zijn ontwikkeling staan nooit los van hun omgeving, want leven en leren is een holistisch proces. Het is altijd dynamisch en dit vindt niet altijd plaats ‘binnen de lijntjes’. Het is een ontdekkingsreis en soms is daar wat extra’s voor nodig. Daar om durven vragen getuigt in mijn ogen van kracht en niet van zwakte.

Als kinderen meer bewust worden van hun eigen ik, leren zij, vanuit hun eigen kracht, zelf aan het roer te staan en koers te geven aan hun leven. De naam Leren Trotseren staat hier symbool voor.

”Wie de regenboog wil zien, moet de regen leren trotseren.”


Opleidingen
♦ HBO Toegepaste Psychologie (Fontys Hogescholen)
♦ HBO Master Special Educational Needs – Dyslexiespecialist &  Gedragsspecialist (Fontys Hogescholen)
♦ Verdieping oplossingsgericht denken en werken (Fontys Hogescholen)
♦ Basiscursus Mindfulness (Centrum de Spreng)
♦ Post HBO opleiding tot kindercoach (Sonnevelt opleidingen)
♦ Mindmappen (LVSI)
♦ Kurzweil voor gevorderden (ROC West-Brabant)
♦ Ik leer leren – training (Centrum Tea Adema)
♦ HBO Master Special Educational Needs – Rekenspecialist (Fontys Hogescholen)
♦ Loopbaanbegeleiding voor jongeren in het VO (Loopbaangroep)