Ik leer leren – training

Hoe zit dat nou?

Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen. Het prikkelen van beide delen van het (puber)brein geeft meer plezier, duurzaamheid, creativiteit en energie in het leren. Coachpraktijk Leren Trotseren is om die reden ook gecertificeerd voor het geven van de Ik leer leren – training.

Door de Ik leer leren – training leren kinderen welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. Waar bijles gaat over inhoudelijke zaken gaat Ik leer leren over HOE je kan leren. Met deze training ontdekken kinderen namelijk heel veel over:
– Hun eigen manier van leren
– Plannen en organiseren
– (Mogelijke) Faalangst overwinnen
– Concentratieverbetering
Last but not least: Motivatievergroting.

De training is voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Elk kind haalt wel iets uit de training wat voor hen relevant en/of bruikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die vastlopen bij hun schooltaken, met een diagnose of kinderen die slimmer willen leren leren.
De training is zowel geschikt voor kinderen uit groep 7 of 8 ter voorbereiding op de middelbare school. Maar ook voor brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en voor jongeren in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen.

De training kan op twee manieren worden gevolgd, namelijk in een groepje met maximaal 4 kinderen of individueel. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker, maar hopelijk ook leuker!

Via het aanmeldformulier voor de ik leer leren – training kunt u uw kind aanmelden. Ik laat u dan zo snel mogelijk weten wat de startdatum van de training is.